Het bedrijf

Wij zijn niet gelieerd of welke wijze dan ook verbonden met het bedrijf Carl Denig B.V.

Carl Denig (Rotterdam, 19 maart 1892-18 februari 1975) was een Nederlandse ondernemer en tentenfabrikant wiens familie oorspronkelijk uit het Duitse Rijnland-Palts kwam. Hij was medeverantwoordelijk voor de introductie van kamperen in Nederland.

Denig begon in 1910 in Londen een opleiding tot kleermaker. In 1911 werd hij lid van de English Amateur Camping Club (een voorloper van de Camping and Caravanning Club), waar hij voor het eerst in aanraking kwam met lichtgewicht tenten. Hij bouwde zijn eerste tent in 1912. Terug in Amsterdam richtte hij op 5 mei 1912 in samenwerking met Nol van Ameringen, Jaap Mewe en zijn zus Louise Denig de Nederlandse Tourist Camping Club (NTKC) op. Denig was ook een van de oprichters van de HISWA (1932), de Nederlandse organisatie voor watersportbedrijven.

In 1912 begon Carl Denig onder zijn eigen naam lichtgewicht tenten te produceren. In 1924 werden ze ook geëxporteerd naar Nederlands-Indië.

Het bedrijf verhuisde in de jaren dertig van het Amsterdamse Rokin naar de Weteringskâns, waar het nog steeds gevestigd is. In 1938 werd het bedrijf uitgebreid met een vestiging in Den Haag. In 1965 werd Carl Denig benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijdrage aan het bevorderen van het buitenleven en de toenemende aandacht voor de natuur. In 1970 werd het bedrijf overgenomen door Henk van Veen (eigenaar van Van Veen motorfietsen). De winkel behield echter de naam Carl Denig. In 2004 opende het bedrijf een vestiging in Nieuwegein. In 2008 namen Gert Jan Nauta en Peter Arensman Carl Denig over en in 2009 werd een online winkel geopend. De vestiging in Nieuwegein is in 2015 gesloten vanwege slechte verkoopcijfers.